❌❌❌ AJAX ❌❌❌

Als ik mensen wil laten lezen over mijn leven en wil vertellen over wie ik ben , dan moet ik ook vertellen over mijn passie.

Nu zijn er meer dingen in mijn leven waar ik veel om geef, zoals mijn dwergpincher Lorenzo, mijn liefde voor R&B, musicals, theater en mijn serie verslaafdheid , maar

mijn grote liefde is natuurlijk AJAX .

Als Ajax thuis speelt, kan je er gif op innemen dat, als mijn gezondheid het toelaat , ik te vinden ben in de Johan Cruijff Arena.

Ik ben verzot op het spel en aangestoken door mijn vader, die mij als baby al een Ajax sjaal omdeed voor op de foto.

Als jong meisje trok het me nog niet zo, ik irriteerde me mateloos dat we op zondag als we naar opa en oma reden in de auto moesten luisteren naar ‘langs de lijn ‘ en als ik in de avond de tune hoorde van Studio Sport werd ik ook niet vrolijk.

Maar toen ik wat ouder werd en het spelletje meer ging begrijpen en vrienden en vriendinnen om mij heen zich ook bezig gingen houden met Ajax , was het hek van de dam. We gingen wel eens naar de Meer om een wedstrijd te kijken en daarna wel eens naar de Arena .

Sinds een jaar of 10 ga ik samen met mijn vader naar de wedstrijden in de Arena .

Wat ik me nog heel goed kan herinneren zijn de wedstrijden waarin Huntelaar en Suarez samen speelden. 

Mooie tijden waren dat. Doelpunten vlogen je om de oren en ook het spel was snel en frivool. 

Maar ook in tijden dat het niet zo goed ging, vond ik het nog steeds heerlijk om naar wedstrijden te gaan.  Voor mij is het echt ontspanning, ondanks dat ik een enorme mopperaar ben en vanaf de kant de spelers probeer te bewegen om te doen wat ik denk dat beter is en dat vaak met te luide stem . Ik vraag me soms ook serieus af of het wel goed is voor mijn gezondheid… hahaha.

In de tijd dat ik zo ziek was dat ik niks meer kon verdragen en een seizoen moest missen, op de appjes van vriend Sven na, die zoveel mogelijk voor mij versloeg in tekst, heb ik echt het voetbal gemist.

Toen pas besefte ik wat voor een plaats Ajax inneemt in mijn leven.

Zomerstop is voor mij ook echt een waardeloze periode. 

Na de zomerstop heb ik ook altijd het gevoel dat ik weer thuis kom , op mijn plekje in vak 406.

Heerlijk weer in het warme bad, de mensen die er al meerdere seizoenen zitten , samen het clublied / Ajax-mars zingen, samen de wedstrijd analyseren, mopperen op eerder gespeelde wedstrijden  dat weekend in de eredivisie… klagen dat de scheidsrechter niet rechtvaardig is en iets van de laatste tijd… die ellendige VAR.

En wat helemaal geweldig is, de Europese wedstrijden. Wat een sfeer voor en tijdens de wedstrijden. Opeens komt het hele stadion tot leven. 

Iedereen gaat achter het team staan en kan met recht “90 minuten lang “ zingen.

Te beginnen met “bloed zweet en tranen” en daarna de beroemde witte vlaggetjes die tevoorschijn worden getoverd tijdens het “slavenkoor” .

Ajax is echt mijn club en of we nu arrogant genoemd worden of niet, volgens mij is het gewoon grote bek met een klein hartje.

Voor mij staat Ajax gewoon voor mooi, aanvallend voetbal, of we daar nu mee winnen of niet, het is wel leuker om naar te kijken.

Ajax is de club waar ik me fijn bij voel en waar ik niet zonder kan .

❌❌❌

Advertentie

4 gedachten over “❌❌❌ AJAX ❌❌❌

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s